Blog

Aktuálne výskumno-inovačné aktivity klastra

  1. MBCD s.r.o. – Vývoj a testovanie HW a SW riešenia „FIS Ski Gates Digital Measurement – satelite GNSS servis & special application software“

MBCD s.r.o vyvinul a dodáva pre Svetovú lyžiarsku federáciu FIS unikátne inovačné riešenie, potrebné na meranie presnosti pozície umiestenia brány na pretekárske zjazdové trate. Technológia   je založené na satelitnom systéme Global Network Satellite System – (GNSS) s presnosťou cm.  

MBCD s.r.o. vyvinul celý koncept a vyvinul vlastnú špeciálnu SW aplikáciu s použitím svojich IP vlastných práv riešenia na riadenie merania a zabezpečenie spracovania údajov a ich transferu vrátane produkcie výstupov.   

  1. MBCD – Vývoj a adaptovanie mobilných skenovacími technológií na tvorbu 3D modelov horských športových tratí.

MBCD s.r.o sa podieľa na vývoji a adaptácii aplikovania mobilných skenovacích technológií na báze LIDARu pre tvorbu 3D modelov horských zimných športových a verejných tratí.

  1. Klaster SSIC – adaptácia a testovanie IMU senzorických systémov  na analýzu biomechaniky pri športovom pohybe ako aj parkinsonovej choroby.

 Klaster v spolupráci s členom MBCD s.r.o sa podieľa na adaptácií, vývoji a testovanie inerciálných IMU senzorických systémom vhodných na analýzu biomechanických parametrov pre oblasti „

  • vrcholový šport / indoorové a outdoorové športy
  • identifikácia športových talentov
  • v oblasti medicíny – podporné analýzy Parkinsonovej choroby